maanantai 21. lokakuuta 2013

DIY: Itsetehty kuramatto

Tänään ajattelin esitellä ja antaa teillä vinkin, kuinka tuunata kuramatto. Tein kuramaton noin vuosi sitten uuteen kotiimme. Sain idean Vm-Carpetin muotoonleikatuista matoista, joista tulossa pian postaus.
 
Mulla oli kauan etsinnässä kuramatto, ja sehän ei saanut olla tietenkään mikään tavallinen. Kuramatossa piti olla jotain hauskaa ja erikoista. Metsästin kuramattoa kaikista mahdollisista liikkeistä ja kolusin netin moneen kertaan, mutta en löytänyt mitään mieleistä. Muutaman ok-vaihtoehdon löysin, mutta sitten vastaan tuli aina koko. Monet valmiit kuramatot olivat liian pieniä.
 
Olin jo luovuttamassa kutamaton suhteen ja ajattelin ostaa jonkun tavallisen leikattavan kuramaton palan, jotta koko olisi edes oikea. Sitten syntyikin ajatus, että voinhan tehdä itse jonkun hauskan ja mieleisen kuramaton leikkaamalla siihen jotain muotoja. Sitten vain mattopuukko käteen ja leikkailemaan. Näin syntyi minun Home-kuramatto ja tällainen siitä tuli. :)
 

 

6 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen! Voi kun itsekin jaksaisi väkertää tuommoisen :) Meillä on meinaan etsinnässä siedettävän näköinen kuramatto tuulikaappiin, kun mies siihen väkisin maton haluaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin tekemään. Se ei ole iso homma. Vähemmällä pääsen, kun että kiertäis jokaisen kaupan. ;)

   Poista
 2. Wau mikä idea! :) Tosiaan, jaksaispa itekin väsätä. :)) Sulla oli varmaan joku sabluna noihin kirjaimiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, siitä en hoksannutkaan mainita. Tulostin sopivan fontin koneella ja tein siitä sablunan, jonka avulla piirsin kirjaimet. Askartelemaan vain...suosittelen. Sillä saa ainakin uniikin kuramaton ja vielä itsetehty!!! ;)

   Poista
 3. Mainio idea! Kuramattoa etsiskelin jossain vaiheessa kodinhoitohuoneeseen ja päädyin myös leikattavaan mattoon, mutta tuo sinun versio on kerrassaan pirteä piristys. Kuramatot on yleensä hieman tylsiä, täytyykin laittaa tämä mieleen kun mietin pääeteisen mattoa :) kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään. :) nyt vain miettimään mikä olisi kiva. Vaihtoehtoja piisaa.

   Poista