lauantai 21. syyskuuta 2013

Kotimme sisävalaistus


Syysillat pimenevät kokoajan enemmän ja pimeä tulee aina vain aikaisemmin. Kesän aikana valoja ei juurikaan tarvitse käyttää, mutta nyt taas huomaa kuinka iso merkitys valaistuksella on. Ja siihen kannattaa kyllä rakennusvaiheessa panostaa! Olen tyytyväinen kotimme valaistukseen, mutta sen olen huomannut, että pistokkeita ei ole ikinä liikaa. Mitä enemmän sitä parempi ja rakennusvaiheessa kannattaa tarkasti miettiä, että pistokkeita on oikeissa paikoissa. Tässä teille lyhyt esittely kotimme sisävalaistuksesta osasta tiloistamme.
 
 
Olohuoneen valaistuksena on ikkunalla kolme spottia, jotka toimivat himmentimellä. Niillä saa mukavasti tunnelmavalaistusta. Yleisvalona on viisi kiskovaloa. Kiskovaloista tulee todella hyvä valaistus ja kaikkia ei tarvitse välttämättä pitää yhtäaikaa päällä. Katossa on myös paikat kahdelle irtovalaisimelle, joita olenkin etsinyt jo jonkin aikaa. Ne eivät ole välttämättömät, mutta somistuksellisesti ne olisi kiva sinne saada. Lisää tunnelma valoa tuovat Bourgie ja Block valaisimet.

 
Olohuoneen yhteydessä olevalla käytävällä on neljä seinävalaisinta, jotka valaisevat sekä ylös että alas. Ne korostavat kauniista noin kuusi metristä huonekorkeutta ja tuovat hyvän valaistuksen käytävälle.


 
Ruokailutilaa valaisee Ikean Kulla kattovalaisin. Tunnelmavalaistuksena ja paneeliseinän korostajana on pienet led-valot.

 
Keittiöön hyvän yleisvalaistuksen tuovat spotit, mutta ne eivät ole kuvassa päällä. Käytän niitä todella vähän, koska ne tuovat liiankin kirkkaan valon ja tykkään enemmän käyttää tunnelmavalaistusta. Keittiön välitilassa on led-nauha, josta tulee todella hyvä valo. Saarekkeeseen valo tulee liesituulettimesta ja sitä tuleekin käytettyä eniten, koska eniten saarekkeen ympärillä touhutaan. Minun tulee eniten käytettyä led-nauhaa ja saarekkeen valoa, joista tulee riittävän hyvä valaistus minulle.


 
Makuuhuoneessa on myös hyvä ja monipuolinen valaistus. Katossa on nurkissa neljä spotti, jotka ovat himmennettäviä. Ikean Knappa valaisin on enimmäkseen koristeena katossa. Pöytävalaisimina ovat Kartellin Cindy-valaisimet. Cindyt on kytketty niin, että ne saa päälle sekä oven vieressä olevista katkaisimista että sängyn päällä olevista. Se on todella hyvä systeemi. Suosittelen!!!


 
Työhuoneessa on tavallinen valaisinpaikka katossa, jossa roikkuu kirpputorilta löytämäni retrovalaisin. New York tapetin korostajaksi asensimme myös pienet led-valot, jotka tuovat kivasti kaupunkiteemaan elävää tunnelmaa. Pöytävalaisin on valkoinen La Boheme.

 
Kylpyhuoneemme helmi on upotettu tähtitaivas, joka tuikkii kauniisti. Yleisvalaistuksena ovat spotit.

 
Tästähän tuli yllättävän pitkä sepustus, vaikka yritin mahdollisimman lyhyesti kirjoittaa. En tiedä jaksoiko kukaan lukea, mutta kuvat puhuvat puolestaan. :D
 
Kuvat: Sini


12 kommenttia:

 1. Todella hienon näköistä! Teillä on kyllä panostettu täysillä valaistukseen, tykkään :)Varsinkin tuo pesuhuoneen tähtitaivas on jotaki aivan käsittämättömän ihanaa ja haaveilen samaista meidänkin taloon :p Ja nuo käytävän valot on myös upeat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tähtitaivas on kyllä paras <3

   Poista
 2. Tosi upeita valoratkaisuja! :o Pähkäilittekö kaiken itse, vai oliko teillä suunnittelija apuna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän sähkärin kanssa tehtiin yhdessä valaistussuunnitelma, mutta kaikki erikoisimmat ratkaisut on oikeastaan mun suunnittelemia :)

   Poista
 3. Ihanan näköistä, kylppärin valot on mahtavat. :)

  VastaaPoista
 4. Kertakaikkisen upea valaistus :) Ja mikä lukaali ;)

  VastaaPoista
 5. Todella upeaa! Kylppärin valot on oikein luksusta.<3 Tuleppas suunnittelemaan meillekin valaistus, jos joskus rakennetaan talo. ;)

  VastaaPoista
 6. mistä ootte hommannu nuo led spotit? ja osaatko sanoa mitä kelvinejä teillä on? onko liian kylmä/lämmin? Mitä nuo kylppärin valot on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meidän sähkäri on hommannut nuo ledit, joten en valitettavasti osaa vastata kysymykseesi. Itse tykkään valon väristä. Taitavat olla päivänvalon väriset. Kylppärin valot on kuituvaloja. :)

   Poista